Ministrul bulgar de externe: "Nu sunt împotriva bazelor NATO în Bulgaria"

  • 29 Septembrie 2017 12:54
Ministrul bulgar de externe:

Ministrul bulgar de externe, Ekaterina Zaharieva, participă la conferința internațională "Strategia NATO pentru securitate în regiunea Mării Negre", care are loc la Varna. Forumul se desfășoară cu sprijinul Direcției "Diplomație Publică" a Alianței.

Întrebată dacă ar trebui să existe o bază militară NATO pe coasta Mării Negre, Zaharieva a subliniat că în prezent această problemă nu se află pe ordinea de zi, însă nu vede nimic rău în a avea baze în Bulgaria, pentru că este un stat aliat.

"NATO nu este o alianță militară, ci o uniune pentru pace și stabilitate. Să nu confundăm lucrurile. Scopul său nu este de a provoca acțiuni militare", a subliniat șeful diplomației bulgare. Zaharieva nu a exclus, însă, posibilitatea ca în cazul unui război, rachetele rusești să se îndrepte spre bazele Alianței.

"Noi suntem aliați în NATO, Rusia nu este. Faptul că facem parte din NATO este o garanție a securității noastre. Trebuie să menținem relații practice și egale cu Rusia", a mai spus Zaharieva.

Conferința internațională "Strategia NATO pentru securitatea în regiunea Mării Negre" la care participă experți internaționali, reprezentanți ai mediului academic, Forțelor navale, sectorului neguvernamental, a început, joi, la Varna. Președintele Clubului Atlantic din Bulgaria, Solomon Pasi, a declarat în deschiderea evenimentului că este nevoie de o bază navală a NATO pe coasta bulgară, deoarece în prezent există un dezechilibru puternic al forțelor Rusiei și Alianței în regiunea Mării Negre, care poate fi corectat prin crearea unei astfel de baze. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău