Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a demisionat

  • 09 Iulie 2018 08:35
Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a demisionat

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a demisionat duminică, la două zile după ce premierul Theresa May a obținut acordul guvernului pentru a propune menținerea unei strânse relații comerciale post-Brexit cu UE, au informat BBC și agenția de presă PA, preluate de AFP.

Această demisie a fost urmată de cea secretarului de stat pentru Brexit, Steve Baker, potrivit presei britanice.

David Davis, un eurosceptic numit în urmă cu doi ani pentru a conduce un minister înființat la o zi după votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană, a amenințat în repetate rânduri în ultimele luni că își va părăsi postul din cauza dezacordurilor cu prim-ministrul Theresa May.

Deputatul conservator Peter Bone a apreciat că el a "făcut un lucru bun", subliniind că propunerile premierului Theresa May nu au din Brexit "decât numele" și că "nu sunt acceptabile".

Aceste propuneri, pe care Theresa May urmează să le prezinte luni deputaților britanici, înainte de a le trimite la Bruxelles, prevăd introducerea unei zone de liber schimb și un nou model vamal cu Cei 27, pentru a putea menține un comerț "fără fricțiuni" cu continentul.

În vârstă de 69, de ani, David Davis are o vastă activitate politică.

Secretar de stat la afaceri europene între 1994 și 1997, el a fost în 2005 candidat la conducerea Partidului Conservator, dar a fost învins de David Cameron.

El a fost deputat de Haltemprice and Howden, o circumscripție din nord-estul Angliei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău