Ministrul britanic de Interne a semnat ordinul de extrădare a lui Julian Assange în Statele Unite

  • 13 Iunie 2019 14:09
Ministrul britanic de Interne a semnat ordinul de extrădare a lui Julian Assange în Statele Unite

Sajid Javid, ministrul britanic de Interne, a semnat joi ordinul de extrădare a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, către Statele Unite, menționând că decizia finală urmează să fie luată de Curtea de Justiție, relatează The Guardian, potrivit Mediafax.

„Se află pe bună dreptate după gratii. Există o cerere de extrădare din partea Statelor Unite, care se va afla mâine în fața instanței, dar ieri am semnat ordinul de extrădare, iar acest lucru va fi adus mâine în fața judecătorilor”, a declarat ministrul de Interne al Marii Britanii.

„Aveam o cerere legitimă de extrădare, așadar am semnat-o, dar decizia finală va fi luată de Curte”, a adăugat Sajid Javid.

Julian Assange este închis în penitenciarul de maximă securitate Belmarsh, instituție corecțională cunoscută informal drept închisoarea "Guantanamo a Marii Britanii".

Dacă va fi extrădat în Statele Unite, fondatorul WikiLeaks probabil va fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente clasificate ale autorităților americane privind conflictele din Afganistan și Irak.

Fondatorul WikiLeaks, în vârstă de 47 de ani, a evitat timp de mai mulți ani extrădarea în Suedia, refugiindu-se în Ambasada Ecuadorului la Londra, în 2012. Assange a fost expulzat în aprilie din reprezentanța diplomatică și a fost condamnat la 50 de săptămâni de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiționate.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău