Ministrul britanic de Finanțe anunță un program de miliarde de lire sterline pentru a stopa creșterea șomajului

  • 09 Octombrie 2020 17:38
Ministrul britanic de Finanțe anunță un program de miliarde de lire sterline pentru a stopa creșterea șomajului

Ministrul britanic de Finanțe, Rishi Sunak, a anunțat vineri un nou program pe șase luni menit să stopeze creșterea șomajului, prin care se oferă ajutor suplimentar companiilor și angajaților care și-au oprit activitatea în urma restricțiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Programul, care va costa probabil miliarde de lire sterline, prevede că Executivul va plăti până la două treimi din salariul fiecărui angajat, cu o limită de 2.000 de lire sterline (2.274 dolari) pe lună, dacă lucrează pentru companii care au fost forțate să se închidă temporar, a explicat Sunak.

Este o extindere a schemei de sprijinire a locurilor de muncă, care urma să se încheie luna aceasta, pentru companiile care au nevoite să-și oprească activitatea și pentru angajații lor.

De asemenea, ministrul britanic de Finanțe a anunțat subvenții generoase pentru firmele care și-au oprit activitatea în urma restricțiilor, oferind până la 3.000 de lire sterline pe lună, care urmează să fie plătite la fiecare două săptămâni, față de schema standard, de 1.500 de lire sterline pe lună, plătite la fiecare trei săptămâni

"Sper că aceste programe oferă garanții și o plasă de siguranță pentru cetățeni și companii, în perspectiva iernii, care ar putea fi dificilă", a declarat Sunak.

Surse de la Ministerul britanic de Finanțe au apreciat că noile măsuri de sprijin vor costa lunar sute de milioane de lire sterline.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău