Ministrul britanic de Externe: Nu îi vom recunoaște pe talibani în niciun moment

  • 02 Septembrie 2021 16:30
Ministrul britanic de Externe: Nu îi vom recunoaște pe talibani în niciun moment

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat joi, în cadrul unei vizite diplomatice în Qatar, că guvernul Marii Britanii „nu va recunoaște talibanii în niciun moment în viitorul previzibil”, dar adaugă „vedem necesitatea unui angajament direct”, potrivit BBC, citat de g4media.ro.

„Cred că există un domeniu important de angajare și dialog pentru a testa asigurările care au fost deja făcute de talibani”, a afirmat Raab, notează sursa citată

Întrebat dacă se simte vinovat pentru cei rămași în Afganistan, Raab spune că Marea Britanie a asigurat trecerea în siguranță pentru mai mult de 17.000 de persoane.

„Simțim un sentiment de responsabilitate pentru a ne asigura că cetățenii britanici și lucrătorii afgani rămași pot veni în Marea Britanie”, a mai spus ministrul britanic de Externe.

Dominic Raab spune că Marea Britanie trebuie să „se adapteze la noua realitate”, întrucât acordă prioritate eforturilor de a ajuta cetățenii britanici și afgani rămași să părăsească Afganistanul.

„Prioritatea noastră imediată este să asigurăm trecerea în siguranță a britanicilor rămași în Afganistan, dar și a afganilor care au lucrat pentru Regatul Unit și, într-adevăr, a altor persoane care ar putea fi cele mai expuse riscului”, a precizat Raab.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău