Ministrul Aurescu, la reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova a transmis sprijinul deplin al României

  • 19 August 2022 15:47
Ministrul Aurescu, la reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova a transmis sprijinul deplin al României

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, în calitate de invitat special, la reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova, prilej cu care a transmis sprijinul "deplin" și "multidimensional" al României pentru țara vecină și cetățenii săi.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, la reuniunea desfășurată joi și vineri, ministrul Aurescu a evidențiat ajutorul oferit de România pentru reformele necesare în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a depășirii provocărilor generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

El a felicitat autoritățile și diplomații moldoveni pentru demersurile vizând obiectivele de integrare europeană și pentru reușita istorică de a obține statutul de stat candidat pentru aderarea la UE, precum și pentru eforturile de consolidare a rezilienței, de gestionare a provocărilor și dificultăților curente și de reformă de ansamblu a statului, transmite AGERPRES.

România sprijină în totalitate aceste acțiuni, în special integrarea în familia europeană, care reprezintă un obiectiv strategic de politică externă și pentru București, a subliniat Aurescu. El a punctat sprijinul consecvent și îndelungat al țării noastre, atât la nivel european, cât și în interacțiunile bilaterale, pentru integrarea în UE a Republicii Moldova, asigurând că România va fi în continuare un partener "foarte activ" și dedicat acestui obiectiv comun.

Ministrul de Externe a amintit lansarea, alături de omologii săi german și francez, la 5 aprilie, a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, care a avut rezultate "foarte bune".

Bogdan Aurescu a salutat, totodată, dinamica excelentă a dialogului și cooperării între România și Republica Moldova, la toate nivelurile, în ultimul an, când au avut loc consultări la nivel de președinte, premier, precum și ședințe comune ale Guvernelor și Parlamentelor de la București și Chișinău.

În mesajul adresat diplomaților din Republica Moldova, ministrul a evidențiat atenția acordată de România implementării proiectelor strategice bilaterale, mai ales interconectările din domeniul energiei, transporturilor și infrastructurii.

Ministrul Aurescu a menționat și sprijinul financiar acordat de România Chișinăului pentru depășirea crizelor dificile cu care se confruntă, precum și pentru implementarea de proiecte în domenii importante pentru procesul de reforme.

În încheiere, Bogdan Aurescu a dat asigurări cu privire la continuarea sprijinului "consecvent", "de încredere" și "solid" al diplomației române pentru susținerea obiectivelor ambițioase de reformă și de avansare ireversibilă a parcursului european al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău