Ministrul Apărării Naționale a României, Vasile Dîncu, discuție telefonică cu șeful Pentagonului. Pe agenda de discuții: Suplimentarea prezenței SUA în regiune

  • 28 Ianuarie 2022 10:00
Ministrul Apărării Naționale a României, Vasile Dîncu, discuție telefonică cu șeful Pentagonului. Pe agenda de discuții: Suplimentarea prezenței SUA în regiune

Ministrul Apărării Naționale a României, Vasile Dîncu, a avut joi o discuție telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, transmite defenseromania.ro.

Potrivit unui comunicat al MApN, temele aflate pe agenda de discuții au inclus evoluțiile situației de securitate din regiunea Mării Negre, postura NATO pe flancul estic, respectiv suplimentarea prezenței SUA în regiune, notează sursa citată

În cadrul dialogului aplicat, cei doi oficiali au abordat, în principal, dezvoltările recente de securitate la nivel regional din perspectiva desfășurărilor masive și a potențialului ofensiv al Federației Ruse în jurul Ucrainei și la Marea Neagră, precizează sursa citată.

Pe acest fond, ministrul român al Apărării a subliniat necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive.

"În acest sens, a fost exprimată necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare și echilibrate în cadrul prezenței înaintate pe flancul estic al Alianței. De asemenea, demnitarul român a salutat anunțul președintelui Biden privind determinarea SUA de a disloca forțe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securității și apărării României", arată MApN.

Conform MApN, în final, ministrul Vasile Dîncu a apreciat efortul și implicarea secretarului apărării al SUA în definirea și asigurarea implementării angajamentului suplimentar al Washington-ului în sprijinul consolidării prezenței aliate în România și a reafirmat determinarea țării noastre în privința consolidării Parteneriatului Strategic dintre cele două state și a implementării liniilor de efort agreate în cadrul Foii de parcurs privind cooperarea SUA - România în domeniul apărării, în perioada 2020 - 2030. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău