Ministrul apărării din Ucraina: Rusia suferă pierderi zdrobitoare pe toate fronturile

  • 01 Martie 2022 10:04
Ministrul apărării din Ucraina: Rusia suferă pierderi zdrobitoare pe toate fronturile

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, susține că "Rusia lui Putin, care a atacat Ucraina în noaptea de 24 februarie, suferă pierderi zdrobitoare pe toate fronturile - militar, economic, cibernetic".

"122 de ore de rezistență. Datorită eroismului apărătorilor și apărătoarelor noastre se deschid noi fronturi, unde inamicul suferă pierderi. Vreau să-i menționez pe băieții noștri din est. Au devenit o barieră de netrecut pentru inamic, îl demoralizează teribil. Pe plan economic, Rusia a suferit deja pierderi devastatoare. Moneda rusă se transformă în hârtie obișnuită. Există și o primă interdicție vizând exportul de petrol rusesc. Comunitatea internațională IT s-a alăturat distrugerii armatei de ocupație. Chiar și elevii ucraineni au intrat în ofensivă pe frontul cibernetic" - a subliniat Reznikov, într-o postare pe Facebook.

Ministrul a mai amintit că se intensifică aprovizionările cu arme și tot ce este necesar din Europa. "Iar în Rusia, sute de mii de oameni au aflat deja că autoritățile îi mint, că nu există niciun fel de ”operațiune specială”, ci un război obișnuit de cucerire, în care mii de ruși au murit deja" - a adăugat oficialul ucrainean.

Potrivit lui Oleksi Reznikov, bombardamentele barbare rusești asupra orașelor pașnice, în care sunt utilizate rachete și lansatoare multiple de rachete, reprezintă dovada faptului că militarii ruși nu mai sunt capabili să lupte cu ucrainenii înarmați, ci pot lupta doar cu civilii, ca ultimii lași. "Aceasta este o crimă de război. Făptuitorii și organizatorii direcți sunt sortiți pentru tot restul existenței lor să suporte stigmatizarea ucigașilor și să se ascundă. Îi așteaptă tribunalul. Ar fi corect un tribunal internațional special să fie înființat la Harkov. Apropo, la Harkov, în 1943, a avut loc primul proces în urma căruia naziștii au fost condamnați pentru crime de război. Acum, ”Tribunalul de la Harkov” ar trebui să îi judece pe adepții lui Hitler de la Kremlin, care l-au ”întrecut” deja" - adăugat ministrul ucrainean al apărării.

Sursa: Ukrainska pravda

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău