Ministrul Apărării din România, mesaj pentru omologul său de la Chișinău: Vom continua să sprijinim procesele de modernizare ale capacităților de apărare ale Armatei Naționale a R.Moldova

  • 07 August 2021 17:10
Ministrul Apărării din România, mesaj pentru omologul său de la Chișinău: Vom continua să sprijinim procesele de modernizare ale capacităților de apărare ale Armatei Naționale a R.Moldova

Ministrul Apărării din România Nicolae Ciucă, a transmis, sâmbătă, un mesaj de felicitare omologului din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, după învestirea Guvernului de la Chișinău. ”Am convingerea că experiența bogată pe care a acumulat-o va fi benefică în procesul de transformare a Armatei Republicii Moldova într-o instituție modernă, capabilă să răspundă amenințărilor din mediul de securitate actual”, apreciază Ciucă.

”Îl felicit pe domnul Anatolie Nosatîi pentru învestirea în funcția de ministru al apărării al Republicii Moldova. Domnia-sa are o frumoasă carieră militară, la comanda unor importante unități ale Armatei Naționale, dar și în structuri militare multinaționale. Am convingerea că experiența bogată pe care a acumulat-o va fi benefică în procesul de transformare a Armatei Republicii Moldova într-o instituție modernă, capabilă să răspundă amenințărilor din mediul de securitate actual”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Acesta a adăugat că Armata Națională este una din instituțiile reper ale Republicii Moldova, care se apropie tot mai mult de modelele armatelor occidentale.

”Militarii săi sunt buni profesioniști, care se perfecționează permanent prin programe intense de instruire și pregătire de specialitate efectuate în instituții militare din țări membre ale NATO, precum și prin participarea la exerciții complexe ale Alianței și la misiuni în teatrele de operații. Vom continua să sprijinim procesele de modernizare ale capacităților de apărare ale Armatei Naționale a Republicii Moldova și am convingerea că, împreună cu ministrul Anatolie Nosatîi, vom intensifica cooperarea bilaterală în domeniul apărării”, a mai transmis ministrul din România.

Guvernul de la Chișinău a primit, vineri, votul Parlamentului, iar miniștrii au depus jurământul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău