Ministrul Apărării din Letonia: Exercițiul „Zapad-2017” ne-a confirmat îngrijorarea

  • 30 Septembrie 2017 10:35
Ministrul Apărării din Letonia: Exercițiul „Zapad-2017” ne-a confirmat îngrijorarea

Exercițiul militar ruso-bielorus „Zapad-2017” a confirmat îngrijorările statelor baltice în ceea ce privește capacitatea Rusiei de a lansa rapid o operațiune ofensivă, a declarat ministrul Apărării al Letoniei, Raimonds Bergmanis, în timpul discursului la „Conferința de la Riga-2017”, potrivit Adevărului European.

„Exercițiile Zapad-2017 ne-au confirmat îngrijorarea: este clar că Rusia este capabilă într-o perioadă scurtă să efectueze o operațiune ofensivă bine coordonată în regiune”, a spus Bergmanis.

Potrivit ministrului, lipsa de transparența din partea Rusiei în timpul exercițiilor militare nu a adus încredere în securitatea regiunii.
Bergmanis a menționat că NATO nu trebuie să se oprească si sa continue construirea prezenței sale avansate pe flancul estic.

„Trebuie, de asemenea, să aprobăm crearea unei noi structuri de comandă, pentru a asigura o alocare rațională și concentrată a resurselor. Este necesar să se rezolve problemele logistice pentru o manevrabilitate mai rapidă a fortelor armate pe teritoriul NATO”, a spus ministrul leton.

Exercițiul militar „Zapad-2017” s-a desfăsurat în intervalul 14-20 septembrie. Potrivit informațiilor oficiale, la acesta au participat circa 13.000 de militari – număr care permite să nu se invite observatori militari din țări terțe.

Conform datelor neoficiale însă, numărul de militari care au participat la exerciții a fost semnificativ mai mare – până la 100.000.
În același timp, analiza exercițiului permite concluzia că scenariul acestuia a prevazut blocarea militara de catre fortele ruse a intregii regiuni baltice.

Sursa: PaginadeRusia.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău