Ministrul apărării din Israel efectuează o vizită în Rusia

  • 31 Mai 2018 16:49
Ministrul apărării din Israel efectuează o vizită în Rusia

Ministrul apărării din Israel, Avigdor Lieberman, efectuează miercuri o vizită în Rusia, pe fondul informațiilor potrivit cărora cele două țări finalizează un acord care va împinge forțele sprijinite de Iran departe de granița Israelului cu Siria.

Înțelegerea despre care se spune că se negociază este parte a eforturilor de a preveni ca tensiunile dintre Iran și Israel să degenereze într-un război, subliniază NBC News. Rusia și Iranul au sprijinit armata președintelui sirian, Bashar al-Assad, în operațiunea de șapte ani împotriva insurgenței din Siria. Israelul a devenit din ce în ce mai îngrijorat de influența pe care Iranul și gruparea libaneză islamistă Hezbollah o au în Siria. Deși Iranul neagă că și-ar institui baze militare permanente în Siria, forțele iraniene prezente pe teritoriul sirian au fost suplimentate.

Potrivit televiziunii israeliene Channel 2, citată de NBC News, un acord între Rusia și Israel ar permite prezența militarilor sirieni la granița Siriei cu Israelul, pe Înălțimile Golan, eliminând din zonă forțele iraniene și ale Hezbollah. Rusia va accepta că Israelul își va menține „libertatea de a acționa împotriva consolidării Iranului în toată Siria”, transmite Channel 2. NBC News nu a putut confirma independent informațiile.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău