Ministrul Apărării de la Chișinău, Anatol Șalaru, cu un mesaj de felicitare de ziua Armatei Române

  • 25 Octombrie 2016 12:27
Ministrul Apărării de la Chișinău, Anatol Șalaru, cu un mesaj de felicitare de ziua Armatei Române

Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, transmite un mesaj de felicitare cu oacazia Zilei Armatei Române. Este ziua tuturor celor care cu arma în mâna, dar și cu inteligență asigură existența statului român, scrie el pe pagina sa dde Facbook.

Anatol Șalaru mai spune că 25 octombrie este ziua celor care în interiorul României sau în teatrele de operațiuni din întreaga lume oferă României securitate și credibilitate strategică, „într-o lume în care armele încep iarăși să vorbească”.

De asemenea, ministrul Apărării de la Chișinău îl felicită pe omologul său român, Mihnea Motoc.

 

La 25 octombrie 1944, Armata României a încheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului național, la care au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost uciși, răniți sau declarați dispăruți. Unitățile românești au continuat să ducă acțiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe și sacrificii, la victoria obținută la 9 mai 1945, ce a marcat sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa, precizează Ministerul Apărării de la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău