Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi: „Planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova”

  • 03 August 2022 08:26
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi: „Planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova”

„Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federației Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova”, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, într-un interviu acordat portalului Agora.md.

Ministrul Apărării a declarat că, în ciuda faptului că în regiunile din sudul Republicii Moldova se mai aud exploziile rachetelor rusești în Ucraina, nu există pericol iminent a vreunei operațiuni militare sau vreunei agresiuni din partea Rusiei.

„Cetățenii Republicii Moldova, momentan, trebuie să fie în siguranță. Forțele rusești desfășoară acțiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanță care ne asigură o stabilitate”, a spus Anatolie Nosatîi în interviu

În ce privește numeroasele alerte cu bombă care au loc zilnic în Republica Moldova, oficialul a precizat că acestea au drept scop destabilizarea situației și că armata se pregătește pentru a acționa în diferite scenarii.

„Cu siguranță, aceste acțiuni au drept scop destabilizarea situației în R. Moldova, fie că vorbim despre domeniul politic, economic sau altul. Noi nu putem confirma definitiv că sunt pentru discreditarea conducerii țării, dar, cu regret, ele au un efect negativ mare asupra cetățenilor R. Moldova. Reieșind din numărul mare de solicitări, angajații Ministerului Apărării au fost implicați la unele activități. Armata în permanență s-a pregătit și continuă să se pregătească pentru a acționa în diferite scenarii”, a spus Anatolie Nosatîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău