Ministrul Andrei Spînu, mesaj dur către responsabilii de construcția drumurilor: „Nu voi tolera nici cea mai mică corupție”

  • 11 August 2021 17:05
Ministrul Andrei Spînu, mesaj dur către responsabilii de construcția drumurilor: „Nu voi tolera nici cea mai mică corupție”

Ministrul Economiei și Infrastructurii a convocat astăzi în ședință responsabilii de proiectarea, construcția, menținerea și reabilitarea drumurilor, pentru a discuta despre calitatea lucrărilor efectuate pe drumurile din țară, dar și pentru a realiza un schimb de opinii cu aceștia privind problemele cu care se confruntă în procesul de activitate.

Ministrul Andrei Spînu a venit cu un mesaj dur către responsabilii de construcția drumurilor: „Nu voi tolera nici cea mai mică corupție. Ori începeți să faceți drumuri de calitate, ori vă lichidați companiile și vă căutați de treabă în altă parte”.

În cadrul discuției, antreprenorii au enumerat un șir de probleme existente în sector, care influențează negativ calitatea și durata realizării proiectelor, printre acestea, cele mai stringente fiind lipsa unui clasificator a întreprinderilor, care ar determina distribuirea eficientă a finanțării în funcție de capacitățile companiilor participante la licitații; lipsa unei armonizări între cadrului legislativ, administrativ, tehnologic și cel juridic.
 
O altă problemă enunțată a vizat controlul calității lucrărilor, care nu este executat de companii independente, ci de unele apropiate beneficiarului.
Andrei Spînu a avertizat antreprenorii referitor la calitatea proastă a lucrărilor executate și la consecințele acestora asupra imaginii și reputației companiilor, menționând că salută ideea unui clasificator al companiilor, iar cei care nu pot face drumuri să stea acasă.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău