Ministrul Andrei Spînu anunță de când vor circula trenurile pe tronsonul de cale ferată Basarabeasca – Berezino

  • 21 August 2022 09:53
Ministrul Andrei Spînu anunță de când vor circula trenurile pe tronsonul de cale ferată Basarabeasca – Berezino

Tronsonul de cale ferată Basarabeasca – Berezino urmează să fie lansat mâine, luni 22 august, iar din septembrie acesta va fi dat în exploatare, inițial pentru transportul de marfă, anunță Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Potrivit acestuia lucrarile pentru construcția celor 23 km de cale ferată au durat două luni. La ceremonia de dare în exploatare a tronsonului de cale ferată va participa și ministrul Infrastructurii din Ucraina, Oleksandr Kubrakov Ceremonia va avea loc la Gara Feroviară din or. Basarabeasca.

Astfel, după 25 de ani, circulația pe tronsonul de cale ferată Basarabeasca-Berezino va fi reluată.

Noul tronson feroviar va face legătură cu portul Izmail și Belgorod-Dnistrovskii, precum și stațiile Arțîz, Zatoca. Memorandumul de Înțelegere dintre cele două ministere, de la Chișinău și Kiev, cu privire la dezvoltarea conexiunilor feroviare a fost semnat în luna iunie.

În urma acestei înțelegeri, R. Moldova va putea exporta și importa mărfuri prin portul Izmail, amplasat pe Dunăre, fiind redusă aglomerația în portul Reni. În același timp, Ucraina va putea exporta mărfuri în Republica Moldova și în țările UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău