Ministrul american al justiției va fi chestionat în Congres cu privire la implicarea rusă în alegerile prezidențiale

  • 14 Noiembrie 2017 09:46
Ministrul american al justiției va fi chestionat în Congres cu privire la implicarea rusă în alegerile prezidențiale

Ministrul american al justiției, Jeff Sessions, urmează să fie chestionat din nou marți în Congres cu privire la implicarea rusă în alegerile prezidențiale din 2016 și o posibilă înțelegere între Moscova și membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump, scrie AFP.

Jeff Sessions, care a făcut puține declarații pe această temă sensibilă, va răspunde întrebărilor parlamentarilor republicani și democrați din Comisia pentru afaceri judiciare a Camerei Reprezentanților.

Este de așteptat ca Jeff Sessions să ofere explicații despre relațiile sale cu George Papadopoulos, un consilier subaltern al campaniei omului de afaceri republican, care a pledat vinovat că i-a mințit pe anchetatorii poliției federale (FBI).

Cu prilejul audierii sale de confirmare în Senat, Jeff Sessions a afirmat că nu a avut niciun contact cu responsabili ruși în timpul campaniei.

Ulterior, a recunoscut că a purtat discuții cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite, ceea ce l-a forțat să se recuze în ancheta rusă, încredințată procurorului special Robert Mueller, notează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău