Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea efectuează o vizită în Ucraina în scopul planificării eficiente a logisticii transportului de cereale

  • 04 Iulie 2023 17:44
Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea efectuează o vizită în Ucraina în scopul planificării eficiente a logisticii transportului de cereale

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare s-a întâlnit, astăzi, cu omologii din Lituania, Letonia, Estonia. Scopul întrevederii a fost de a discuta despre planificarea căilor logistice din Republica Moldova și Ucraina, reieșind din starea căilor ferate din ambele state și din capacitatea acestora de transportare a cerealelor destinate exportului spre UE, transmite un comunicat al Ministerului Agriculturii.

În după-amiaza amiaza-zilei, Vladimir Bolea împreună cu oficialii țărilor baltice efectuează o vizită la porturile ucrainene, însoțiți de ministrul ucrainean Mykola Solski. Delegația inspectează terminalele din regiunea porturilor și discută cu autoritățile ucrainene, în vederea facilitării exportului de mărfuri agricole autohtone și a tranzitului coordonat de mărfuri agricole din Ucraina.

Vladimir Bolea a comunicat că urmare a vizitei recente de la Bruxelles și a negocierilor pe care le-a avut cu oficialii europeni, Republica Moldova a fost inclusă în Platforma creată de Comisia Europeană, întru gestionarea crizei grânelor, alături de cele cinci state membre a UE (România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Slovacia).

„Republica Moldova a fost invitată să fie parte a platformei și să participe la cea de-a treia reuniune în zilele următoare. Este important ca să întreprindem toate acțiunile ce vor reduce timpul de trecere a frontierei pentru produsele agricole, să îmbunătățim infrastructura de la punctele de trecere, astfel încât tranzitarea cerealelor ucrainene să aibă loc în regim fluidizat”, a comunicat oficialul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău