Ministrul Agriculturii: Situație fără precedent, provocată de seceta hidrologică

  • 29 Aprilie 2020 13:19
Ministrul Agriculturii: Situație fără precedent, provocată de seceta hidrologică

Situația provocată de seceta hidrologică este una fără precedent, a declarat ministrul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale la o ședință convocată la Guvern. Ion Perju a spus că majoritatea gospodăriilor, probabil, vor fi puternic afectate.

De asemenea, potrivit autorităților, situația în cazul roadei de floarea soarelui și de porumb este critică. În raioanele de nord, spun unii agricultorii, starea semănaturilor este mai puțin afectată decât în raioanele din centrul și sudul țării.

Directorul Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp “Selecția”,  Boris Boincean, a menționat că seceta actuală a fost precedată de o iarnă caldă și fără zăpadă, care a afectat multe culturi. Nicanor Buzovoi, fermier din raionul Ungheni, spune că în cazul în care în zilele următoare vor fi ploi, jumătate din roada așteptată va fi salvată. A fost menționată necesitatea de a schimba abordările în administrarea terenurilor agricole și dezvoltarea sectorului zootehnic.

Guvernul va examina posibilitățile de creditare simplificată a întreprinderilor agricole și va elabora a unui mecanism funcțional de asigurări în agricultură, potrivit unui comunicat al executivului.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău