Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare se află într-o vizită de lucru la București

  • 27 Aprilie 2023 11:24
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare se află într-o vizită de lucru la București

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, se află într-o vizită de lucru la București, anunță MAIA.

Agenda oficialilor a demarat la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), unde au purtat discuții cu directorul general Cornel Popa.
 
Partea română a prezentat modul de organizare și funcționare a agenției, a relatat despre sarcinile și atribuțiile unității centrale și a filialelor teritoriale.
 
Vladimir Bolea a menționat că în scopul eficientizării activităților de îmbunătățiri funciare și de irigare, autoritățile moldovenești au demarat procesul de creare a unei instituții similare în țara noastră:
 
„Experiența României ne este de mare ajutor în procesul reformelor. Suntem recunoscători că beneficiem de suport și de deschidere pentru a prelua bunele practici. În prezent, suntem în proces de restructurare a sistemului național de irigații și al sectorului de îmbunătățiri funciare. Ne dorim ca noua structură să asigure implementarea politicilor referitoare la domeniul hidroameliorației, astfel încât să răspundem pe deplin necesităților agricultorilor."
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău