Ministrul Agriculturii Eduard Grama a fost plasat în arest preventiv la domiciliu

  • 17 Martie 2017 16:54
Ministrul Agriculturii Eduard Grama a fost plasat în arest preventiv la domiciliu

Ministrul Agriculturii Eduard Grama a fost plasat în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile, conform deciziei aprobate vineri, 17 martie, de Judecătoria Buiucani.

Acesta a fost reținut acum două zile fiind bănuit de luare de mită într-un dosar de înstrăinare a unui teren aparținând Colegiului National de Viticultură și Vinificație.

Avocatul lui Eduard Grama, Petru Bălan, susține că decizia judecătorilor este una neîntemeiată, pentru că nu s-au prezentat probe care să demonstreze că s-a comis infracțiunea și nici probe care să justifice arestul la domiciliu. Avocatul a mai declarat că Eduard Grama se simte mai bine și că a fost externat din spital.

Potrivit procurorilor, Eduard Grama este bănuit de luare de mită în „proporții deosebit de mari” și că ar exista o presupunere rezonabilă că mărimea acesteia depășește suma de 200 de mii de lei.

Astăzi, premierul Pavel Filip a transmis președintelui Igor Dodon propunerea de revocare din funcție a lui Eduard Grama, după ce ministrul și-a prezentat ieri demisia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău