Ministrul afacerilor externe al Ungariei va efectua o vizită de lucru la Chișinău

  • 05 Septembrie 11:07
Ministrul afacerilor externe al Ungariei va efectua o vizită de lucru la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, va întreprinde mâine, 6 septembrie, o vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația vicepremierului Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe.

Vizita va începe cu o întrevedere cu gazda evenimentului, vicepremierul Mihai Popșoi.

La ora 10:00, miniștrii Mihai Popșoi și Péter Szijjártó vor susține declarații de presă în incinta Ministerului Afacerilor Externe.

Péter Szijjártó va mai avea întrevederi cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Republica Moldova și Ungaria au stabilit relații diplomatice la 16 ianuarie 1992. Volumul comerțului exterior dintre țări a înregistrat, în anul 2022, suma de 232 mln de dolari SUA. În R. Moldova activează 44 de companii cu capital maghiar, volumul investițiilor în capitalul social însumând circa 20,939 mln de lei. 

Ungaria deține în prezent președinția rotativă Consiliului Uniunii Europene.

Ieri la Chișinău a fost într-o vizită oficială pemierul polonez, Donald Tusk, care a promis că procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va fi accelerat foarte mult, anul viitor, când Polonia va prelua președinția Consiliului Uniunii.

Săptămâna viitoare, prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Luc Frieden, se va afla într-o vizită la Chișinău, pe 12 și 13 septembrie; iar pe 16 septembrie va avea loc vizita prim-ministrului Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Potrivit unui comunicat al Guvernului, demnitarii  europeni vin la Chișinău pentru a sublinia susținerea pe calea de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova

În luna august, în R. Moldova au fost cancelarul Germaniei și președinții României, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău