Miniștrii moldovean și rus de Externe au discutat despre soluționarea conflictului transnistrean

  • 06 Aprilie 2017 18:35
Miniștrii moldovean și rus de Externe au discutat despre soluționarea conflictului transnistrean

Cu prilejul celebrării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, joi, 6 aprilie a.c., miniștrii de externe ai celor doua țări, Andrei Galbur și Serghei Lavrov, au efectuat un schimb de mesaje de felicitare.

 În mesajul său, Șeful diplomației moldovene, Andrei Galbur, a remarcat cooperarea bilaterală consistentă în diverse domenii, exprimându-și convingerea că relațiile moldo-ruse, bazate pe principiile stipulate în Tratatul de prietenie și colaborare, se vor consolida și dezvolta în interesul ambelor popoare.

„Un compartiment aparte îl constituie interacțiunea între Republica Moldova și Federația Rusă în procesul de soluționare a conflictului transnistrean care pornește de la interesul comun de a identifica o soluție viabilă bazată pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, se menționează în mesajul Ministrului Galbur.

La rândul său, Ministrul Sergei Lavrov a subliniat disponibilitatea părții ruse de a continua colaborarea multilaterală în baza unui parteneriat pragmatic și reciproc avantajos, arătând deschidere pentru soluționarea chestiunilor actuale de pe agenda bilaterală.
 
Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Federația Rusă la 6 aprilie 1992.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău