Miniștrii, Ion Chicu și aparatul premierului s-au testat pentru COVID-19 la un laborator privat (Unimedia)

  • 31 Martie 2020 11:21
Miniștrii, Ion Chicu și aparatul premierului s-au testat pentru COVID-19 la un laborator privat (Unimedia)

Cabinetul de miniștri și membrii aparatului premierului, inclusiv premierul Ion Chicu, s-au testat de COVID-19 la un laborator privat, scrie UNIMEDIA. Testarea a avut loc în această dimineață. Informația a fost confirmată pentru sursa citată de consilierul lui Chicu, Vitalie Dragancea.

„Este o decizie ca și măsură de precauție, în primul rând, pentru că toți noi contactăm cu foarte mulți oameni și, cu toate că întreprindem măsurile recomandate de protecție, pericolul de a prelua infecția există. Am apelat la un laborator privat pentru ca să nu încărcăm laboratorul ANSP și să nu încălcăm tacticile aplicate de medici. Nicio persoana din echipa Guvernului si a cabinetului primului ministru nu prezinta simptome, respectiv medicii nici nu trebuie să ne înregistreze.Testele sunt achitate de fiecare, din propriul buzunar”, a explicat Vitalie Dragancea. El a precizat că rezultatele vor fi gata în câteva ore.

Amintim că fostul șef al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis după ce a testat patru lucrători cu suspecție la coronavirus la un laborator privat. Autoritățile au spus că directorul SCR a luat decizia fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP. Fără explicații, pe 24 martie, premierul Ion Chicu a anunțat că directorul Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, a fost înlocuit cu Andrei Uncuța

Sursa: https://unimedia.info/

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
43,29
Cer senin
Umiditate:21 %
Vint:2,57 m/s
Wed
33
Thu
32
Fri
29
Sat
27
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău