Miniștrii de externe din UE urmează să se întrunească la Bruxelles

  • 20 Iunie 09:23
Miniștrii de externe din UE urmează să se întrunească la Bruxelles

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană urmează să se întrunească luni, la Bruxelles, pentru a discuta modul în care milioane de tone de grâne blocate în silozurile din Ucraina ar putea ajunge la țările care au nevoie de ele.

Rusia continuă să blocheze porturile Ucrainei, dar învinuiește sancțiunile occidentale impuse Moscovei, pentru crearea crizei globale alimentare. Președintele ucrainean a afirmat că se așteaptă ca Rusia să își intensifice ofensiva în estul Ucrainei. În mesajul său nocturn, Zelenski a legat în mod explicit această intensificare, de încercările țării sale de a se alătura UE, firmând că orice creștere a ofensivei nu ar fi numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva altor țări europene. Un politician separatist susținut de Rusia a afirmat că militarii ucraineni prinși vor fi judecați în tribunale pentru crime de război, după modelul proceselor de la Nürnberg ale naziștilor.

Acest proces, care a durat mulți ani, a adus dreptate victimelor invaziilor naziste. Soldații aflați în prezent în detenție au fost capturați apărând Ucraina.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
35,03
Nori împrăștiați
Umiditate:37 %
Vint:6,71 m/s
Fri
26
Sat
25
Sun
25
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău