Miniștrii de externe din Asia de Sud-Est cer Coreii de Nord să dea dovadă de „autocontrol”

  • 05 August 2017 15:29
Miniștrii de externe din Asia de Sud-Est cer Coreii de Nord să dea dovadă de „autocontrol”

Miniștrii de externe din Asia de Sud-Est au făcut apel sâmbătă la Coreea de Nord să dea dovadă de 'autocontrol' și să nu mai desfășoare teste cu rachetă care pun în pericol pacea și stabilitatea regiunii, transmite DPA.

Șefii de diplomație din cele 10 state membre ale Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) și-au exprimat "grave îngrijorări în legătură cu escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea" după recentele teste cu rachete balistice ale Phenianului, scrie Agerpres.

"Aceste evoluții amenință în mod serios pacea, securitatea și stabilitatea în regiune și în lume", se arată într-o declarație a miniștrilor.

"Cerem ferm (Coreii de Nord) să își respecte pe deplin obligațiile în conformitate cu toate rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU", se mai menționează în declarație.

"Ne reiterăm sprijinul pentru o denuclearizare completă, verificabilă și ireversibilă a Peninsulei Coreea într-un mod pașnic, cerem să se dea dovadă de autocontrol și subliniem importanța creării de condiții favorabile dialogului pentru reducerea tensiunilor", adaugă miniștrii de externe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău