Miniștrii de externe ai UE au convenit să impună sancțiuni unor persoane și organizații responsabile de moartea lui Navalnîi

  • 19 Martie 08:14
Miniștrii de externe ai UE au convenit să impună sancțiuni unor persoane și organizații responsabile de moartea lui Navalnîi

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au convenit luni să impună sancțiuni unor persoane și organizații responsabile de moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, a afirmat șeful diplomației UE, Josep Borrell, transmit Reuters și AFP.

"Am căzut de acord asupra unor sancțiuni împotriva celor care sunt responsabili de moartea lui Aleksei Navalnîi", a declarat Borrell la finalul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe ai UE desfășurate la Bruxelles.

El a menționat că este vorba de circa "30 de persoane și entități", fără a le identifica.

Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui președintelui rus Vladimir Putin, a murit pe 16 februarie în închisoare. Văduva sa Iulia Navalnaia l-a acuzat pe Putin pentru moartea soțului ei, iar o serie de lideri occidentali au afirmat că Putin și statul rus sunt în cele din urmă responsabili pentru decesul acestuia, amintește Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău