Miniștrii de externe ai țărilor baltice se vor deplasa săptămâna aceasta în Ucraina

  • 21 Februarie 2022 19:46
Miniștrii de externe ai țărilor baltice se vor deplasa săptămâna aceasta în Ucraina

Miniștrii afacerilor externe ai celor trei țări baltice, Estonia, Letonia și Lituania, se vor deplasa săptămâna aceasta în Ucraina, au anunțat luni responsabili ai acestor țări, informează AFP, potrivit Agerpres.

Vizita va avea scopul de "a exprima solidaritatea și sprijinul față de Ucraina în lupta sa pentru independență și pentru integritatea teritorială", a declarat șeful diplomației letone, Edgars Rinkevics, pe Twitter.

Potrivit omologului său lituanian, Gabrielius Landsbergis, "dacă există un loc unde responsabilii politici ai UE ar trebui să fie acum, acesta este cu prietenii noștri ucraineni".

Cei trei miniștri ar urma să-și înceapă vizita miercuri sau joi și să rămână în Ucraina până vineri, au anunțat responsabili.

Țările baltice, care făceau altădată parte din Uniunea Sovietică și erau conduse de la Moscova, la fel ca Ucraina, au trimis toate trei arme Kievului în ultimele săptămâni. Ele au pledat pentru un răspuns ferm al NATO în fața unei desfășurări militare masive a forțelor ruse în jurul Ucrainei și au îndemnat alte țări din NATO să trimită întăriri în țările baltice.

În afară de insistența sa de a nu autoriza Ucraina să adere la NATO, Rusia a elaborat o listă de cereri în materie de securitate, printre care retragerea forțelor suplimentare ale NATO desfășurate în țările estice membre ale Alianței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău