Miniștrii apărării rus și american au discutat despre Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice

  • 21 Octombrie 2022 17:23
Miniștrii apărării rus și american au discutat despre Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice

Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a avut vineri o convorbire telefonică cu omologul său american Lloyd Austin, a anunțat Moscova, aceasta fiind a doua discuție între cei doi oficiali de la începutul agresiunii militare ruse în Ucraina, relatează AFP și Reuters.

„Mai multe chestiuni de actualitate privind securitatea internațională, printre care situația din Ucraina, au fost abordate'' în această discuție, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Într-un comunicat separat emis de Pentagon se menționează că, în discuția avută cu ministrul Șoigu, secretarul american al apărării Lloyd Austin a subliniat ''importanța menținerii canalelor de comunicare" în contextul războiului din Ucraina. Pentagonul nu a oferit alte detalii despre convorbirea celor doi responsabili.

Ultima discuție telefonică între Austin și Șoigu după ce Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie a fost pe data de 13 mai, urmată șase zile mai târziu de o discuție tot prin telefon între șeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, și șeful Statului Major american, Mark Milley, transmite Agerpres.

Relațiile ruso-americane s-au deteriorat continuu de la începerea invaziei ruse în Ucraina, țară susținută de atunci militar și financiar de SUA, ajutor care în viziunea Rusiei contribuie la prelungirea conflictului.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vinerea trecută că încă nu a decis dacă va participa în noiembrie la summitul G20 din insula indoneziană Bali și că nu vede ''necesitatea'' unei întrevederi cu omologul său american Joe Biden, care afirmase anterior că nu vede ''vreo rațiune'' de a se întâlni acum cu Putin. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău