Ministra Veronica Sirețeanu participă la ședințele de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale

  • 12 Aprilie 2023 16:56
Ministra Veronica Sirețeanu participă la ședințele de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale

Ministra Veronica Sirețeanu împreună cu colegii din Ministerul Finanțelor și echipa Băncii Naționale a Moldovei participă, în perioada 11-14 aprilie, la ședințele de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Grupului Băncii Mondiale, care au loc la Washington, SUA.

La reuniune participă reprezentanți ai autorităților similare din toate țările unde se înregistrează prezența acestor două organizații internaționale, dar și reprezentanți ai entităților și organizațiilor - parteneri de dezvoltare.

Delegația Republicii Moldova a avut deja întrevederi și discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, în speță cu dna Katarina Mathernova și echipa din cadrul Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR); cu cei de la Trezoreria SUA; cu Clara Mira, șefa misiunii de la Banca Mondială pentru Moldova și echipa; cu Jose W. Fernandez de la Departamentul de Stat al SUA; cu Koen Davidse, director executiv pentru Moldova la Banca Mondială și Antonella Bassani – Vicepreședinte la Banca Mondială pentru Europa și Asia Centrală.

În zilele următoare, echipa de la Minister, va continua discuțiile cu FMI, JICA (Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională), BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare), CEB (Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei), cu miniștii de finanțe din Polonia și Olanda, cu autoritățile de stat americane ș.a. Ministra Sirețeanu va susține vineri, 14 aprilie curent, un discurs în cadrul reuniunii ministeriale privind capitalul uman (Human Capital Ministerial Conclave).

Ședințele de primăvară constituie o oportunitate importantă de realizare a schimbului de experiență și opinii ale diverselor țări în domeniile dezvoltării economice și stabilității financiare în contextul evoluțiilor regionale și globale curente, precum și pe termen lung.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău