Ministra Sănătății și Protecției Sociale, audiată în Parlament

  • 27 Februarie 2020 10:41
Ministra Sănătății și Protecției Sociale, audiată în Parlament

Parlamentul o va audia astăzi pe ministra Sănătății și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în privința situației legate de Coronavirus și acțiunile întreprinse de autorități.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei anunță că în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit informației prezentate în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, de către directorul interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Sergiu Vasiliță, în ultimele 24 de ore s-au adresat la spital peste 70 de persoane, dintre care au fost internați 27 de pacienți, aceștia fiind diagnosticați cu gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și infecțiilor respiratorii acute severe.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei solicită persoanelor care revin în țară din zonele de risc, să se adreseze individual la medicul de familie, pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile. Conform Ordinului Ministerului, medicul de familie va elibera la solicitare certificate de boală pentru a fi prezentate la angajator.

Ministerul a informat că va evalua reperat instituțiilor medico-sanitare privind asigurarea cu echipamente medicale, în special în secțiile terapie intensivă și va instrui suplimentar personalul medical.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău