Ministra justiției Veronica Mihailov-Moraru.: Republica Moldova cere Federațiai Ruse extrădarea fugarului penal Ilan Șor

  • 26 Mai 13:45
Ministra justiției Veronica Mihailov-Moraru.: Republica Moldova cere Federațiai Ruse extrădarea fugarului penal Ilan Șor

Republica Moldova cere Federațiai Ruse extrădarea fugarului penal Ilan Șor, condamnat pentru fraudă în proporții deosebit de mari, după ce acesta s-a mutat acolo din exilul din Israel, a declarat pentru Reuters, ministra justiției de la Chișinău, Veronica Mihailov-Moraru. 

Demersul survine dup ce Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a primit cetățenia Federației Ruse, informație confirmată de Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu.

Oligarhul fugar are în prezent trei cetățenii - a Republicii Moldova, a Israelului și a Federației Ruse, deși poate deține doar două, conform legislației Republicii Moldova, a menționat Țentiu.

Amintim că în iunie 2017 Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Prin hotărârea Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie 2023, în lipsă, Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Instanța a dispus încasarea de la politician a sumei de 5,2 miliarde de lei. Avocații lui Ilan Șor au contestat decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău