Ministra Justiției a discutat cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, și noul șef al Misiunii USAID în Republica Moldova, Jeff Bryan

  • 19 Ianuarie 17:09
Ministra Justiției a discutat cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, și noul șef al Misiunii USAID în Republica Moldova, Jeff Bryan

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut astăzi, 19 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, E.S. Kent D. Logsdon și cu noul șef al Misiunii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Jeff Bryan, căruia i-a urat bun venit în Republica Moldova, transmite Ministerul Justiției.

S-a discutat despre procesele și schimbările care au loc, în prezent, în sistemul justiției din țara noastră, despre rezultatele exercițiului de pre-vetting – formarea noului Consiliu Superior al Procurorilor (CSP) și Consiliu Superior al Magistraturii (CSM), și despre continuarea procedurii de vetting.

A fost un bun prilej de a menționa și despre vizita de lucru pe care ministra Justiției a întreprins-o în SUA, în prima jumătate a lunii decembrie. Veronica Mihailov-Moraru i-a mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția sa și pentru efortul depus la organizarea acesteia. Părțile au convenit să continue discuțiile pe subiectele abordate cu înalții oficiali americani la Washington și Atlanta, astfel încât acestea să fie valorificate.

Ambasadorul Logsdon a reiterat deschiderea SUA de a oferi în continuare asistență pentru reformarea justiției și lupta împotriva corupției. Republica Moldova se bucură de un sprijin fără precedent din partea Statelor Unite, iar eforturile depuse de Ministerul Justiției și autoritățile de la Chișinău sunt vizibile și apreciate.

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut un schimb de opinii și cu noul șef al Misiunii USAID în Moldova, Jeff Bryan. Discuțiile s-au axat pe proiectele din domeniul justiției, implementate cu suportul organizației pe care o conduce, printre care proiectul „Instanțe Judecătorești Model”. Prin intermediul acestuia au fost modernizate trei judecătorii - Bălți, Edineț și Ungheni - și urmează a fi selectate noi instanțe-pilot.

Jeff Bryan s-a arătat impresionat de transformarea prin care au trecut aceste instanțe și a menționat că USAID va continua să depună eforturi pentru ca judecătoriile din țara noastră să fie modernizate, digitalizate și prietenoase.

Justițiabilii merită să beneficieze de condiții decente și servicii de calitate, iar extinderea acestui program este cu atât mai necesară în contextul revizuirii hărții judiciare, proiect supus recent dezbaterilor publice în cadrul Consiliului Consultativ al Ministerului Justiției”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău