Ministra de interne, cu noi informații despre gestionarea fluxului de migranți ucraineni: încă două tabere pentru refugiați vor fi deschise la frontiera cu România

  • 05 Martie 2022 14:40
Ministra de interne, cu noi informații despre gestionarea fluxului de migranți ucraineni: încă două tabere pentru refugiați vor fi deschise la frontiera cu România

Autoritățile deschid încă două tabere pentru refugiați la frontierea cu România, pentru a facilita tranzitul cetățenilor ucraineni care fug de război. De asemenea, vor fi deschise și zboruri umanitare pentru persoanele din Ucraina care tranzitează R. Moldova, căutând refugiu în alte țări, a anunțat ministra de Interne, Ana Revenco, în cadrul unui briefing.

„Am operaționalizat în această dimineață o gară provizorie la Palanca, unde refugiații pot aștepta transportul organizat de ANTA, care va fi direcționat către punctele de trecere a frontierei cu România. Autoritățile din raionul Ștefan Vodă au pus la dispoziție transport pentru a transporta refugiații de la punctele de trecere a frontierei către această gară provizorie, pentru a nu admite aglomerări și a bloca punctul de trecere de la Palanca”, a menționat ministra. 

Ana Revenco a mai anunțat că au fost organizate alte două centre provizorii de tip tabără pentru a asigura refugiaților strictul necesar. „Este în plin proces construcția unui centru provizoriu la Giurgiulești-Galați, pentru tranzitul refugiaților”, a spus Ana Revenco.

CSE a deschis spațiul aerian pentru zboruri umanitare, care să preia pe cale aeriană refugiații. În acest sens, MAEIE este în dialog cu mai multe ambasade, a spus ministra de Interne, Ana Revenco.

Peste 100 de mii de refugiați în mare parte cetățeni ai Ucrainei sunt în tranzit prin Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău