Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco va întreprinde o vizită de lucru în SUA. Agenda include întrevederi cu reprezentanții FBI

  • 11 Noiembrie 2021 15:00
Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco va întreprinde o vizită de lucru în SUA. Agenda include întrevederi cu reprezentanții FBI

În perioada 15-19 noiembrie Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii unde va avea mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI).

Scopul vizitei este consolidarea cooperării moldo-americane a organelor de aplicare a legii. În cadrul vizitei în SUA vor fi organizate mai multe întrevederi bilaterale cu conducerea și experți. Agenda de lucru include întrevederi cu reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI) și participarea la masa rotundă în cadrul FBI.

Totodată, agenda include discuții bilaterale cu Secretarul adjunct al Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat și cu Dereck J. HOGAN Secretar adjunct principal Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, vizita se înscrie în contextul parteneriatului strategic moldo-american, iar asistența oferită de SUA asigură consolidarea capacităților organelor de aplicare a legii drept furnizori de ordine și garant al securității naționale, precum și la promovarea securității regionale și internaționale. Mai mult decât atât, există o evoluție ascendentă a dialogului bilateral, iar discuțiile punctuale purtate în cadrul întâlnirilor din perioada recentă a oficialilor celor două state au contribuit direct la crearea condițiilor optimale pentru creșterea gradului de securutate socială a cetățenilor Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al MAI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău