Ministerul ucrainean al Apărării: Rușii mai au stocuri de muniție și alimente pentru cel mult trei zile

  • 22 Martie 2022 08:58
Ministerul ucrainean al Apărării: Rușii mai au stocuri de muniție și alimente pentru cel mult trei zile

Ministerul Apărării al Ucrainei a transmis că forțele ruse mai au stocuri de muniție, combustibil și alimente pentru „cel mult trei zile”, scrie BBC, potrivit DIGI24.ro.

"Forțele ruse de ocupație care operează în Ucraina dispun de stocuri de muniție și alimente pentru cel mult trei zile. Situația este similară și în privința combustibilului, care se completează cu camioane-cisternă", se menționează în raport, noteează sursa citată

Rusia, afirmă Ministerul Apărării ucrainean, "nu a reușit să construiască un oleoduct pentru a satisface necesitățile trupelor sale" în zonele în care acestea operează. Totodată, "nu se observă nicio schimbare semnificativă în poziția și natura acțiunilor forțelor de apărare în ultimele 24 de ore", au declarat surse din cadrul aceluiași minister.

În Oktîrca, oraș din regiunea Sumî din centrul Ucrainei, 300 de militari ruși au refuzat să participe la atacurile asupra Ucrainei și s-au retras din zona de conflict, mai trasmite Ministerul Apărării al Ucrainei, citat de BBC.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, "peste nouă ținte aeriene inamice au fost lovite de unități ale Forțelor aeriene ale armatei ucrainene și sisteme antiaeriene ale infanteriei ucrainene": un avion, șase drone și două elicoptere, potrivit acestora.

"În ultimele 24 de ore au fost observate mai multe acțiuni intense ale avioanelor inamice ", conform raportului Ministerului Apărării ucrainean, potrivit căruia, în regiunea Lugansk (estul separatist al Ucrainei - n.r.), au loc acte de nesupunere civică, întrucât "o mare parte a populației nu susține politica ocupanților și nu are nicio dorință de a pune mâna pe arme".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău