Ministerul Tineretului și Sportului așteaptă detalii oficiale pe cazul sportivului Serghei Tarnovschi

  • 16 Ianuarie 2017 14:28
Ministerul Tineretului și Sportului așteaptă detalii oficiale pe cazul sportivului Serghei Tarnovschi

Din cauza tergiversării unei decizii pe cazul canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio pe distanța 1000 de metri și suspendat după ce a picat testul antidoping, Ministerul Tineretului și Sportului nu-și poate onora obligațiile fată de ceilalți patru sportivi care au reprezentat Republica Moldova și au obținut rezultate remarcabile: trei olimpici și un paralimpic.

Pentru a afla la ce etapă se află examinarea dosarului, a fost expediată o scrisoare oficială Federației Internaționale de Canoe.

Ministrul Victor Zubcu, citat de IPN, a comunicat, luni, într-o conferință de presă, că va fi constituită o comisie de anchetă. „Ca ministru și ca autoritate o să descurajăm orice formă în care este implicat dopajul. Este un fenomen care erodează sportul și trebuie să-l descurajăm prin toate formele posibile”, a spus ministrul tineretului și sportului.

Serghei Tarnovschi este primul medaliat al Moldovei la Jocurile Olimpice de la Rio. El a încheiat al treilea cursa de canoe 1000 de metri sprint, cu rezultatul 4:00.852. Sportivul de 19 ani a fost întrecut de neamțul Sebastian Brendel (3:56.926) și brazilianul Isaquias Queiroz (3:58.529). Ulterior sportivul ucrainean, care a reprezentat Moldova la Rio, a fost depistat pozitiv la testul antidoping, dar a contestat acest rezultat. O decizie dacă își păstrează sau nu medalia nu a fost deocamdată luată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău