Ministerul Tineretului lansează programul „Capitala Tineretului 2018”

  • 18 Mai 2017 12:58
Ministerul Tineretului lansează programul „Capitala Tineretului 2018”

Ministerul Tineretului și Sportului lansează programul „Capitala Tineretului 2018” – a opta ediție. Orice localitate din țară, cu excepția municipiului Chișinău și a învingătoarelor concursului din ultimii trei ani, își pot depune dosarele până pe 10 iulie, transmite IPN.

Ministrul Victor Zubcu a declarat într-o conferință de presă că prin acest proiect se dorește de a sprijini autoritățile locale și de a face mai vizibile și mai atractive localitățile.

Viceministrul Pavel Ianeț a comunicat că cei care aplică la concurs trebuie să vină cu un plan de acțiuni pe care și le propun în cadrul acestui program. Acțiunile trebuie să fie axate pe dezvoltarea serviciilor pentru tineri, oportunități economice pentru tineri și consolidarea sectorului de tineret.

La concurs poate aplica orice localitate, cu excepția municipiului Chișinău și câștigătorilor din ultimii trei ani – Varnița, Ialoveni și Sângerei. Este important ca localitățile să dispună de infrastructură corespunzătoare, iar autoritățile locale să se implice financiar.

Ion Donea, șef de direcție în cadrul ministerului, a îndemnat autoritățile locale să organizeze activități cu tentă culturală și sportivă, astfel încât să reușească implicarea a cât mai mulți tineri, inclusiv tineri cu cerințe speciale și tineri din familii vulnerabile.

Dosarele pot fi depuse la adresa Ministerului Tineretului și Sportului până pe 10 iulie. Rezultatele urmează a fi anunțate pe 12 august, când este marcată Ziua Internațională a Tineretului.

Concursul „Capitala Națională a Tineretului” reprezintă o inițiativă preluată din experiența Forumului European de Tineret și presupune alegerea unei localități din în cadrul căreia pe parcursul unui an sunt concentrate activitățile de tineret ale autorităților, ONG-urilor și organizațiilor internaționale. Localitatea Varnița din raionul Anenii Noi este „Capitala Tineretului 2017”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău