Ministerul Sănătății va achiziționa 700 de mii de vaccinuri Pfizer

  • 19 Mai 2021 19:53
Ministerul Sănătății va achiziționa 700 de mii de vaccinuri Pfizer

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) își propune să semneze un contact cu compania Pfizer BioNTech pentru achiziționarea a 700 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19. Dacă se reușește achiziția, livrarea va fi posibilă în semestrul 3-4 al anului. Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 19 mai, un proiect de hotărâre care vizează unele măsuri de organizare a procesului de achiziționare a vaccinurilor, transmite IPN.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a menționat că este o inițiativă necesară în contextul în care Ministerul a lansat etapa a treia de imunizare, care vizează populația generală. „Venim cu solicitarea să aprobăm hotărârea de guvern prin care se permite achiziționarea de vaccin cu excepții de la modelele formulate din documentația standard pentru realizarea achiziției publice, inclusiv modelul contractului, cât și de la formularul standard al modelului unic europene de achiziție, cu acceptarea modelelor de formulare propuse de către producătorul vaccinului anti-COVID”, a precizat Igor Curov.

La momentul actual Ministerul are o singură ofertă și se află în negocieri cu producătorul Pfizer. „Modelul pre-contractului care a fost negociat nu coincide cu documentația - standard și cerințele legislației în vigoare. Ca să putem asigura semnarea contactului, trebuie sa aprobăm hotărârea de Guvern”, a mai spus secretarul de stat.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău