Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale asigură că în spitale sunt suficiente locuri pentru internarea pacineților cu COVID-19

  • 28 Octombrie 2020 15:49
Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale asigură că în spitale sunt suficiente locuri pentru internarea pacineților cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale asigură că în spitale sunt suficiente locuri pentru internarea pacineților cu COVID-19.

În cadrul ședinței Guvernului, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a informat că, în prezent, sunt internați circa 2700 de bolnavi testați pozitiv cu noul coronavirus.

A scăzut numărul cazurilor grave. Astfel, dacă noi am avut o medie de 300 de persoane care erau în stare gravă, la momentul actual avem circa 200 de persoane care sunt în stare gravă. Totodată, a scăzut considerabil și numărul persoanelor care sunt intubate - de la 60 la 30 de persoane.

Ministra Sănătății a mai comunicat că și numărul persoanelor aflate în tratament la domiciliul a scăzut de la 8000 de persoane la 7000. Viorica Dumbrăveanu a comunicat că o situație mai gravă se atestă în raionale de nord a țării unde în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor de noi infectări.

Cât privește asigurarea cu echipamente de protecție pentru membrii birourilor electorale, oficialul a informat că acestea au fost, deja, procurate și distribuite secțiilor de votare. Totodată, au fost achiziționate și măștile de protecție pentru alegători.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea a comunicat, la rândul său, că buletinele de vot au fost livrate secțiilor de votare deschise peste hotarele țării.

Potrivit lui, în cazul a câtorva state se atestă o înăsprire a restricțiilor aplicate de țări. Este vorba de Franța, Spania, Irlanda și Israel.

În cazul acestor țări  Ambasadele acționează în vederea agreării împreună cu autoritățile a formulelor prin care cetățenii noștri vor putea să evite restricțiile de mobilitate ca să se deplaseze la cea mai apropiată secție de vot. Formulele care sunt agreate se referă la posesia unor adeverințe, scrisori, fotografii a invitației de a veni și a participa la vot, a menționat ministrul.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău