Ministerul Sănătății face apel la cei tratați de COVID-19 să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă și să doneze plasmă convalescentă, ce conține anticorpi împotriva virusului

  • 20 Noiembrie 2020 13:00
Ministerul Sănătății face apel la cei tratați de COVID-19 să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă  și să doneze plasmă convalescentă, ce conține anticorpi împotriva virusului

Ministerul Sănătății face apel din nou către toate persoanele care s-au tratat de COVID-19, să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă care luptă cu această infecție și să doneze plasmă convalescentă, ce conține anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2.

Donatori de plasmă convalescentă pot fi bărbații care s-au vindecat de COVID-19, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani care nu au boli cronice, precum diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor. Plasma convalescentă se poate dona după două săptămâni de la externare.

Persoanele pot dona plasmă la subdiviziunile Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, Bălți și Cahul, dar și în alte centre de donare.

Din aprilie și până în prezent, 1357 persoane tratate de COVID-19 au oferit 4631 doze de plasmă pentru pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău