Ministerul Sănătății dă asigurări că spitalele vor avea medicamente

  • 04 Februarie 2015 18:42
Ministerul Sănătății dă asigurări că spitalele vor avea medicamente

Ministerul Sănătății dă asigurări că procesul de asigurare a spitalelor cu medicamente a fost reluat.

Ministrul adjunct al Sănătății, Mihai Ciocanu, a anunțat după audierile de astăzi din comisia parlamentară de profil, că la mijlocul lunii ianuarie, urmează să aibă loc o nouă licitație de procurare a consumabilelor.

El a adăugat că, în cazul în care agenții economici selectați să livreze medicamentele nu-și vor respecta obligațiunile contractuale, aceștia riscă să fie lipsiți de dreptul de a participa la licitații pentru o perioadă de 3 ani.

Oficialul le-a sugerat pacienților internați să nu procure medicamente din banii proprii decât în cazurile critice, pentru că returnarea banilor de către instituțiile medicale, în baza bonurilor de casă eliberate de farmacii, este un proces complicat și de durată.

Mai multe spitale din țară au rămas fără medicamente la începutul anului. Problema a apărut pe fundalul deprecierii leului, fapt ce a provocat o diferență între prețul de import al medicamentelor și cel stabilit în contractele încheiate cu distribuitorii. Astfel, distribuitorii nu și-au mai putut onora angajamentele, ceea ce a generat o întârziere a aprovizionării spitalelor cu produsele necesare, notează IPN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău