Ministerul rus pentru Situații de Urgență anunță că numărul localităților inundate din regiunea Irkutsk, din Rusia, s-a redus

  • 03 Iulie 2019 13:18
Ministerul rus pentru Situații de Urgență anunță că numărul localităților inundate din regiunea Irkutsk, din Rusia, s-a redus

Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia anunță că numărul localităților inundate din regiunea Irkutsk, din Rusia, s-a redus de la 42 la 31, potrivit unui nou bilanț oficial anunțat miercuri, scrie Rador.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia și Agenția rusă de gestionare a dezastrelor: "În cursul dimineții de miercuri, 3 iulie, în regiunea Irkutsk, din Rusia, mai erau afectate de inundațiile de proporții 31 de localități, ceea ce înseamnă 3.400 de case și gospodării, în care locuiesc în total în jur de 8.200 de persoane", relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI. 


18 persoane și-au pierdut viața, în urma inundațiilor înregistrate în regiunea Irkutsk, din Rusia, potrivit unui nou bilanț oficial anunțat de Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia și Agenția rusă de gestionare a dezastrelor, potrivit Agenției de presă RIA NOVOSTI. Cea mai gravă situație se înregistrează în orașul Tulun. 18 persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte nouă sunt date dispărute în regiunea Irkutsk, precizează Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia.

Peste 31 de localități și peste 3.400 de gospodării se află în continuare sub ape. Apele au inundat o suprafață totală de peste 60 de kilometri. Militarii au fost mobilizați la evacuarea cetățenilor din zonele inundate. Echipele de intervenție continuă să pompeze apa din imobile și gospodării. Circulația pe Autostrada Federală R-255 Siberia, care a fost inundată pe o porțiune de peste șase kilometri în raionul Tulunsk, din regiunea Irkutsk, a fost reluată, informează Serviciul de presă al Ministerului pentru Situații de Urgență din Rusia.

Potrivit ultimului bilanț: "4.130 de imobile și gospodării au fost inundate, în acestea locuiesc 9.325 de persoane, inclusiv 2.208 de copii, au fost inundate și 4.143 de anexe și 11 porțiuni de drumuri", a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia.

Sursa:Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău