Ministerul rus al Apărării a explicat semnificația literelor Z și V cu care sunt marcate echipamentele militare rusești din Ucraina

  • 03 Martie 2022 11:44
Ministerul rus al Apărării a explicat semnificația literelor Z și V cu care sunt marcate echipamentele militare rusești din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a explicat care este semnificația literelor Z și V, cu care sunt marcate echipamentele militare rusești, blindate, tancuri, care au ajuns pe teritoriul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a explicat că litera Z de pe echipamentul rusesc înseamnă de fapt ''Pentru victorie'' (Za Pobedu, în rusă). Litera latină Z de pe echipamentul militar rusesc, blindate, tancuri și de pe alte echipamente militare ruse, care se află ''într-o operațiune specială'' în Ucraina, înseamnă ''Pentru victorie'', iar litera V - ''Forța în adevăr'' și ''Sarcina va fi îndeplinită''. Această explicație a fost dată de Ministerul Apărării pe contul de Instagram al instituției.

Boris Rojin, expert militar la Centrul pentru Jurnalism Militar și Politic, a sugerat anterior că litera Z de pe echipamentul militar rusesc care participă la o operațiune specială în Ucraina ar putea fi descifrată cu numele președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski. Pe 2 martie, guvernatorul regiunii Kemerovo, Serghei Țivilev, a anunțat că a decis să redenumească regiunea și să adauge la numele ei litera Z. Astfel, în documentele oficiale, regiunea va fi înscrisă drept KuZbass.

Fostul lider al regiunii separatiste Donețk Aleksandr Borodai a spus că semnificația literei Z, care a apărut marcată pe echipamentul militar rusesc, este secretă și nu trebuie divulgată. Redactorul-șef al revistei ''Apărare Națională'', Igor Korotcenko, a declarat pentru ''Lenta.ru'' că semnul are cel mai probabil o funcție tactică și nu este neapărat necesar pentru a recunoaște echipamentul în timpul luptelor.

Sursa: Lenta/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău