Ministerul Muncii și Protecției Sociale lansează conceptul „Universitatea pentru vârsta a treia”

  • 11 Septembrie 2023 11:53
Ministerul Muncii și Protecției Sociale lansează conceptul „Universitatea pentru vârsta a treia”

Unul dintre obiectivele Programului național privind îmbătrânirea activă și sănătoasă pentru anii 2023-2027, implementat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, se axează pe extinderea oportunităților de educație de-a lungul vieții pentru vârstnici prin implementarea conceptului „Universitatea pentru vârsta a treia”.

„Universitatea pentru vârsta a treia” reprezintă o formulă de educație adaptată pentru femeile și bărbații în vârstă, misiunea căreia constă în promovarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții. Astfel, persoanele vârstnice vor avea acces la oportunități de educație, într-un mediu favorabil pentru îmbătrânirea activă, vor fi susținute și motivate să fie în continuare active și implicate în viața socială.

Conceptul este implementat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea de Stat din Moldova, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Fundația Moldcell.

În acest context, invităm persoanele cu vârsta peste 60 de ani să se înscrie la concursul de selectare a participanților la pilotarea cursurilor desfășurate de către Universitatea de Stat din Moldova în cadrul „Universității pentru vârsta a treia”. Pilotarea cursurilor se va desfășura în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024, se arată în comunicatul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

La etapa de pilotare se vor organiza gratuit cursurile:

  • „Dezvoltarea abilităților digitale”.
  • „Stare de bine și comunicarea între generații”.

Cererea de participare la concursva fi completată și expediată la adresa de e-mail [email protected]sau depusă în format fizic, între orele 8:00-17:00, la:

Perioada de depunere a cererilor: 8-25 septembrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău