Ministerul Mediului cere agenților economici să activeze în conformitate cu autorizațiile de gestionare a deșeurilor

  • 22 Februarie 2022 11:11
Ministerul Mediului cere agenților economici să activeze în conformitate cu autorizațiile de gestionare a deșeurilor

Ministerul Mediului a atenționat agenții economici, care sunt antrenați în transferul deșeurilor, să activeze în conformitate cu autorizațiile de gestionare a deșeurilor emise de Agenția de Mediu, transmite MOLDPRES.

De asemenea, Serviciul Vamal a fost sesizat de către Ministerul Mediului despre necesitatea intensificării controalelor, luând în considerație condiția existenței autorizației de gestionare a deșeurilor pentru agenții economici, care exercită o asemenea operațiune pe teritoriul Republicii Moldova, scre sursa citată.

„Atenționăm că interdicția la importul deșeurilor de metale feroase din Uniunea Europeană nu a fost scoasă pentru R. Moldova. Agenții economici înregistrați în țara noastră, care dețin autorizație de gestionare a deșeurilor, au posibilitate să colecteze, transporte, valorifice și elimine deșeurile. Cei care nu dețin astfel de autorizații, sunt sancționați conform legii de către organele de drept și mediu. Totodată, precizăm că interdicția de import se referă la deșeuri de metale feroase și neferoase, nu și la materia primă, care nici nu este obiectul autorizației de mediu”, indică ministerul de resort.

Potrivit instituției, Moldova poate să atingă obiectivul ”Zero Deșeuri”, o prioritate pentru Ministerul Mediului, „chiar dacă este necesară impunerea unor reguli mai exigente, la care se lucrează în prezent, inclusiv prin modificarea cadrului normativ”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău