Ministerul Mediului a relansat campania de reciclare a deșeurilor

  • 23 Noiembrie 2021 09:52
Ministerul Mediului a relansat campania de reciclare a deșeurilor

Ministerul Mediului a relansat astăzi campania de colectare separată a deșeurilor din oficii, care ulterior vor fi predate pentru reciclare. Aceasta face parte din acțiunile Săptămânii Europene de Reciclare a Deșeurilor 2021, care se desfășoară la nivel european în perioada 20-28 noiembrie, transmite MOLDPRES.

În scopul promovării principiilor Oficiilor verzi și Întrunirilor verzi, prevenirii formării și eficientizării valorificării deșeurilor în cadrul instituțiilor publice centrale, în cadrul Ministerului Mediului va fi elaborat un ordin, care va include prevenirea, colectarea separată și predarea la reciclare a deșeurilor de hârtie, plastic, sticlă și de echipamente electrice și electronice, scrie sursa citată.

Strategia de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027 prevede: promovarea și implementarea sistemelor de colectare selectivă în toate localitățile, atât în sectorul casnic, cât și în cel de producție; creșterea gradului de reutilizare și recuperare a ambalajelor cu 20 %, până în anul 2027.

Ministerul Mediului propune ca acest exemplu și proces să fie preluat și desfășurat în cadrul autorităților publice centrale și locale, edificii, companii private, asociații obștești etc., astfel încât să sporească eficiența valorificării deșeurilor, să crească gradul de informare și conștientizare a funcționarilor și publicului larg în domeniul dat, pentru promovarea economiei circulare și reducerii impactului asupra mediului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău