Ministerul Justiției solicită autorităților locale să ofere suport cetățenilor la accesarea serviciului de apostilare a actelor online

  • 31 Iulie 2023 12:43
Ministerul Justiției solicită autorităților locale să ofere suport cetățenilor la accesarea serviciului de apostilare a actelor online

Apostilarea online a documentelor este tot mai solicitată de către cetățeni. Peste 31 de mii de cereri de apostilare online a actelor au fost depuse de la lansarea noului serviciu electronic de prestare a serviciului de apostilare a documentelor emise de autoritățile naționale, transmite Ministerul Justiției. Până acum, circa 27 de mii de solicitări au fost deja executate. În acest context, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a solicitat autorităților locale, inclusiv din raioanele din UTA Găgăuzia, să asiste cetățenii care doresc să acceseze serviciul guvernamental de apostilare a documentelor online, dar nu dețin semnătură electronică sau nu au acces la calculator.

Pentru a fi mai aproape de cetățeni, precum și pentru a-i scuti de necesitatea de a fi prezenți la ghișeele de prestare a serviciului din mun. Chișinău și mun. Bălți, rog primarii și secretarii primăriilor să ofere suport cetățenilor, care nu dispun de experiență în utilizarea calculatoarelor și/sau nu dețin o semnătură electronică valabilă, la accesarea serviciului electronic de apostilare a documentelor. Transformarea digitală a serviciilor publice reprezintă o modalitate de a oferi servicii mai rapid, mai ieftin și mai de calitate. Conlucrarea eficientă și implicarea administrației publice locale va permite atingerea unui nivel sporit de diseminare a serviciilor publice electronice, conform standardelor și obiectivelor UE”, menționează ministra Justiției.

Amintim că, la data de 2 mai 2023, Ministerul Justiției, în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică, a lansat, în regim de pilotare, serviciul de apostilare electronică într-o nouă versiune. Astfel, oricare cetățean, care deține semnătură electronică, poate solicita acest serviciu la orice oră, din orice colț al lumii, intrând direct pe platforma apostila.gov.md sau accesând portalul serviciilor publice - servicii.gov.md.

De asemenea, serviciul de apostilare este prestat și la ghișeele Direcției Apostilă și Legalizare din mun. Chișinău (adresa: mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr.82) sau mun. Bălți (adresa: mun. Bălți, str. Piața Independenței, 1, clădirea Primăriei mun. Bălți, etajul 1).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău