Ministerul Justiției se arată mulțumit de opinia Comisiei de la Veneția referitor la proiectul privind CSM

  • 23 Ianuarie 2020 11:25
Ministerul Justiției se arată mulțumit de opinia Comisiei de la Veneția referitor la proiectul privind CSM

Ministerul Justiției salută opinia urgentă a Comisiei de la Veneția referitor la proiectul privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit unui comunicat al instituției, „Ministerul Justiției va colabora și în continuare, sincer și intens cu Comisia de la Veneția, în vederea implementării celor mai bune standarde europene referitoare la consolidarea independenței sistemului judecătoresc din Republica Moldova”.

Potrivit opiniei publicate ieri, Comisia de la Veneția consideră regretabil faptul că Parlamentul Rep. Moldova nu a așteptat avizul urgent solicitat de autoritățile de la Chișinău, înainte de adoptarea proiectului de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Comisia salută, totuși, modificările propuse, dar reiterează declarația președintelui Gianni Buquicchio, care a subliniat că „toate instituțiile din Republica Moldova ar trebui să coopereze fidel și productiv pentru a găsi o soluție pe termen lung pentru independența și integritatea sistemului judiciar (...), cu respectarea prevederilor Constituției și a principiilor internaționale ale democrației și statul de drept”.

CITIȚI ȘI: Comisia de la Veneția consideră regretabil faptul că Parlamentul R. Moldova nu a așteptat avizul solicitat de autoritățile de la Chișinău, înainte de adoptarea proiectului de lege privind CSM

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău