Ministerul Justiției planifică să fondeze o nouă instituție. Ce domeniu de activitate va avea

  • 31 Iulie 17:46
Ministerul Justiției planifică să fondeze o nouă instituție. Ce domeniu de activitate va avea

Ministerul Justiției planifică să fondeze o nouă instituție - Agenția Digitalizare în Justiție și Administrare Judiciară. Aceasta ar putea să apară ca urmare a fuziunii prin contopire a Agenției de administrare a instanțelor judecătorești și Agenției Resurselor Informaționale Juridice.

Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, la care face referire Bizlaw, Agenția va avea misiunea de asigurare a calității serviciilor publice în sectorul justiției prin aplicarea, dezvoltarea și menținerea tehnologiilor și sistemelor informaționale, precum și managementul activității organizatorice a instanțelor judecătorești.

Agenția va avea 63 de angajați, cu 25 mai mulți decât au în prezent cele două instituții care vor fuziona. Până la numirea de către Guvern a directorului Agenției Digitalizare în Justiție și Administrare Judiciară, ministrul justiției va desemna o persoană care va exercita temporar această funcție.

Autorii inițiativei susțin că fuziunea celor două instituții este necesară deoarece studiile au arătat că există o disipare de resurse umane, financiare și logistice în domeniul digitalizării justiției, precum și o desincronizare a activităților în domeniu. Astfel, crearea unei agenții de implementare dedicate și specializate este crucială pentru a avansa dezvoltarea conceptului de e-justiție centrat pe nevoile cetățeanului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Tue
21
Wed
21
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău