Ministerul Justiției | Patru candidați au fost eliminați din cursa pentru funcția de procuror general

  • 23 Octombrie 2019 09:11
Ministerul Justiției | Patru candidați au fost eliminați din cursa pentru funcția de procuror general

Ministerul Justiției anunță că din cei 20 de candidați care au aplicat pentru funcția de procuror general, 16 au fost admiși la concurs.

Este vorba de Vladimir Adam, Tudor Andronic, Eduard Bulat, Ruslan Cașu, Oleg Crîșmaru, Ștefan Gligor, Vladislav Gribincea, Maxim Gropa, Anatolie Istrate, Vsevolod Ivanov, Gheorghe Malic, Serghei Perju, Ruslan Popov, Alexandru Rața, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Astfel, Ilie Rotaru, Ion Vicol, Octavian Bodareu și Artur Lupașco nu au fost admiși la concurs. 

Potrivit Ministerului Justiției, proba de interviu se va desfășura în două etape, prin participarea a câte opt candidați, la data de 28 și, respectiv, 29 octombrie.

De asemenea, cei care pretind la funcția de procuror general vor trebui să treacă testarea psihologică a cărei obiectiv este „evaluarea calităților personale ale candidaților solicitate de cerințele postului”.  Testarea va avea loc în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu" la 25 octombrie curent.

Menționăm că funcția de procuror general a rămas vacantă la 11 iulie curent când Eduard harunjen a renunțat la această funcție.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău